(wordt binnenkort aangevuld)

JANNIE DU TOIT

De Zuid-Afrikaan Jannie du Toit, zanger en gekend in de Lage Landen, plant van 19 september 2017 tot 23 oktober 2017 een tournee te maken door Nederland en Vlaanderen met zijn tweeluik van “one-man” kleinkunstprogramma’s uit Zuid-Afrika: DOEP IS NIE DOOD NIE (met de muziek van dé Afrikaanstalige kleinkunstenaar Koos du Plessis) en BONJOUR MONSIEUR BREL (met chansons van Jacques Brel in vier talen: het Frans, Afrikaans, Nederlands en Engels). Tijdens beide programma’s zal hij begeleid worden door zijn vaste ensemble, de topmuzikanten Susan Mouton (cello) en Coenraad Rall (piano en accordeon). Hij zal zichzelf op gitaar begeleiden.

Klik hier voor meer info!

 

 

STEFAAN SEGAERT 

Burgers nemen de wereld in handen

Je kan er niet naast kijken. Over de hele wereld nemen burgers het heft in handen om samen die samenleving te creëren waar ze ten volle kunnen achter staan. Denk bijvoorbeeld aan LETS-groepen, Repair Cafés en samentuinen. Hoe begin je aan zo'n projecten? Welke stappen kan je zetten om het succes van je project te garanderen? Hoeveel medestanders heb je nodig? Hoe maak je je initiatief bekend? En hoe vermijd je een kater? Wat kunnen we leren van elkaars ervaringen?

Stefaan Segaert werkt als educatief medewerker bij Vormingplus Waas-en-Dender. Professioneel trok hij met een groep cursisten naar Totnes waar hij veel inspiratie opdeed rond lokale duurzame aktie. In zijn vrije tijd startte hij de LETS-groep op in Lokeren en was mede-initiatiefnemer van de Repair Cafés en de Soepkar. Stefaan bezoekt ook regelmatig projecten in buiten-en binnenland. Hij is van nabij betrokken bij de Waterwijkfeesten in zijn eigen buurt. Lees hier (http://www.socius.be/van-individu-naar-transitieambassadeur-bij-vormingplus/) meer en bekijk een filmpje over het werk van Stefaan.

Een straat- of wijkfeest. Hoe begin ik eraan?

Een barbecue met de buren, een initiatief om samen petanque te spelen op zondagmorgen, een wijkfeest op het buurtplein, hoe begin je eraan? We willen mensen bereiken die 'goesting' hebben om initiatief te nemen in hun buurt of straat. We leren van elkaar en geven enkele praktijkvoorbeelden.

Fietstocht door Noord-Marokko: wie woont er in de rif?

Stefaan Segaert nam in april de trein, boot en fiets naar Marokko. In Almeria zette hij over en passeerde Nador, Al Hoveima, Fez, Chefchaouen en Tanger. Hoe verliep de reis? Kan je werkelijk in de medina van Fez verdwalen? Stefaan neemt ons mee op reis en vertelt over de recente geschiedenis van Marokko. We genieten van de schrijver Tahar Ben Yelloun en staan stil bij de politieke en sociaal-economische situatie vandaag in Marokko.

Kostprijs lezingen: 100 euro + vervoerskosten