Wat?

In het ‘Passie voor je buur(t)’-Café bespreken we hoe de buurt aangenamer kan worden voor iedereen. We brengen mensen samen rond een lokale problematiek. Een duidelijk einddoel formuleren is cruciaal. We verbinden partners in de brede zin van het woord.

Organisatie?

‘Passie voor je buur(t)’-Café is een project dat een afdeling realiseert met ondersteuning van het Rodenbachonds.

Met wie?

Een afdeling en het Rodenbachfonds betrekken van bij de start alle partners die een rol kunnen spelen bij de realisatie van het project. In functie van het vooropgestelde doel kunnen de partners heel uiteenlopend zijn: (een) andere afdeling(en) van het Rodenbachfonds, bewoners, buurtwerkers, steden en gemeenten, wijk- en andere organisaties. Ons Café is toegankelijk voor iedereen die zich aangesproken voelt. Uiteraard richten we ons tot alle generaties.

Waarom?

In het ‘Passie voor je buur(t)’-Café kan men heel verschillende onderwerpen bespreken en aanpakken met als doel de buurt aangenamer te maken voor alle bewoners.

Hoe?

Ofwel ontwikkelen we een eigen initiatief, ofwel versterken we bestaande initiatieven.

De afdeling nodigt partners uit om in ‘Passie voor je buur(t)’-Café deel te nemen aan een gesprek over wat men wil gerealiseerd zien in de buurt om buren dichter bij elkaar te brengen.

De afdeling brengt lokale initiatieven in kaart, contacteert de verantwoordelijke(n) of initiatiefnemers en gaat ermee in gesprek: wat kunnen we samen realiseren?

We zijn een partner en zeker geen bedreiging voor bestaande initiatieven. We leggen geen ideeën op. Partners zijn/worden eigenaar van het initiatief, wij versterken.

Duidelijk maken wat de voordelen zijn voor alle betrokken partijen (what’s in it for me?).

Eens er een akkoord is over het te realiseren buurtproject kunnen andere initiatiefnemers het overnemen. Het is niet noodzakelijk de bedoeling dat wij, het Rodenbachfonds, het uitvoerend werk op ons nemen. Bedoeling is dat we ‘buren’ in de brede zin van het woord samen brengen.

Er wordt een budget opgemaakt.

Waar/wanneer?

De afdeling legt een datum en zaal vast en nodigt alle betrokken partners uit.

Resultaat?

Het is heel belangrijk om tot een zichtbaar resultaat te komen. We bevragen alle betrokkenen naar hun ervaring.

Contactpersoon: Alja Leus, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0497/828.777.

LOCATIES:

- donderdag 4 april 2019: Damme Cultuurcentrum Rostune

- vrijdag 27 april 2018: Edegem (i.s.m. Blauwvoetgemeenschap Edegem)

- dinsdag 30 mei 2017: Lokeren (i.s.m. Vlaamse Cultuurkring Lokeren) 

- zondag 5 maart 2017: Lokeren (i.s.m. Vlaamse Cultuurkring Lokeren)