Activiteiten

bezoek aan de openingstentoonstelling ‘Van de wereld. Beelden van beslotenheid en bevrijding’ in PARCUM (Leuven)
Rodenbachfonds

Donderdag 14 December 2017, 14:00 - 17:00

Vanaf dit najaar heeft Leuven er een nieuw museum bij: PARCUM, gelegen in de pas gerenoveerde zalen van de Abdij van Park. Met de opening van het museum wordt ook de gesloten architectuur van de abdij voor het eerst sinds lang voor het publiek opengesteld.

PARCUM brengt thematentoonstellingen op het kruispunt van religie, kunst en cultuur, dikwijls aan de hand van nooit eerder getoond erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters.

Als dialoogmuseum wordt bijzondere aandacht besteed aan de betekenis van religie, kunst en cultuur in de multireligieuze en superdiverse samenleving van vandaag.

Door religieus erfgoed te verbinden met universele thema’s wordt betrokkenheid en dialoog gecreëerd bij bezoekers van allerlei levensbeschouwelijke en culturele achtergronden. De tentoonstelling toont nooit eerder geschouwde kunstschatten uit Vlaamse kloosters en abdijen.

Afspraak: donderdag 14 december om 14u aan PARCUM, Abdij Van Park 7, Heverlee > bus aan station Leuven 4, 5, 6, 630 (halte Broekstraat)

Inschrijven: tel. 09/223.77.42 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Daarna 8 euro overschrijven op BE58 9799 7443 0679 van ‘Vlaamse Actieve Senioren Herent’ met vermelding van ‘14 december’.

Deze activiteit kadert in de Seniorenacademie Rodenbachfonds - Vl@s Vlaams-Brabant.