Activiteiten

uitstap Sint-Niklaas: Anton Van Wilderode-wandeling en Wereldoorlogwandeling
Rodenbachfonds

Dinsdag 17 April 2018, 10:00 - 16:30

Sint-Niklaas, gelegen in het Waasland, 30 km van Gent en 20 km van Antwerpen, is vooral bekend door zijn marktplein, het grootste van ons land. We verkennen de veelzijdige stad, die veel meer te bieden heeft, vanuit twee invalshoeken.

In de voormiddag staat de ‘Anton Van Wilderode-wandeling’ op het programma. Die kadert in het herdenkingsjaar 2018. De beroemde Wase priester-dichter Cyriel Coupé, alias Anton Van Wilderode, gaf jarenlang les in Sint-Niklaas. Zijn brieven en rake literaire schetsen spreken van een grote liefde voor stad en streek. Familieleden en gidsen koppelden anekdotes en locaties aan elkaar tot een route doorheen de stadskern.

Na het middagmaal hebben we de ‘Wereldoorlogwandeling’ in petto. Dat is dan weer een onderdeel van ons project ‘Geraakt door de oorlog’. In de stadskern van Sint-Niklaas was De Groote Oorlog ooit heel tastbaar. Een professionele gids wekt de gebeurtenissen van een eeuw geleden terug tot leven. Anekdotes en foto’s maken het pakkende verhaal concreet.

 

programma:

10.00u: afspraak in de lokettenhal van het station Sint-Niklaas

10.10u: verwelkoming met koffie

10.30u: Anton Van Wilderode-wandeling

12.30u: middagmaal

14.30u: Wereldoorlogwandeling

16.30u: einde van de wandeling

 

deelnameprijs: 23 euro (leden: 21 euro)

inbegrepen: geleide wandelingen en middagmaal

niet inbegrepen: dranken bij het middagmaal

inschrijven: vóór 7 april via tel. 09/223.77.42 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.