Activiteiten

Familienamiddag rond de Buylaers
Vlaamse Cultuurkring Lokeren

Locatie Koetshuis in het Verloren Bos (Aardeken, Lokeren)

Zondag 02 Juni 2019, 14:00 - 18:00

stork 838424 1920Natuurvereniging vzw Durme heeft in de Bleekmeersstraat in Lokeren een van de laatste open plekken in het centrum van onze Durmestad kunnen aankopen. Natuurreservaat de Buylaers wordt zo 2,5 hectare groter en vooral ook: het wordt een aaneengesloten stuk topnatuur in het centrum van onze stad. Uniek in Vlaanderen!

Vzw Durme moet een belangrijk deel van het aankoopbedrag (nl. € 40 000) zélf samen brengen. Wanneer elke Lokeraars 1 Euro bijdraagt of wanneer 1.000 gezinnen elk 40 Euro schenken kan de aankoop snel afgerond worden. En dat komt niet enkel de ooievaars en de vele andere planten en dieren die er leven ten goede, maar ook alle Lokeraars. Want eerlijk, wie is er nog nooit gaan wandelen, fietsen of heeft er gewoon op een bank van het landschap genoten?  

Wil jij kennis maken met dit bijzondere stuk natuur en mee je steentje bijdragen? Op zondag 2 juni organiseert vzw Durme een familienamiddag met wandelingen, kinderanimatie en heerlijke pannenkoeken. Doorlopend van 14 tot 18 uur in en rond het koetshuis in het Verloren Bos (Aardeken, Lokeren). Je leert onze ooievaars beter kennen én je steunt de aankoop van de Buylaers. Meer informatie vind je hier.
Tot dan?

[Ben je niet vrij? Geen zorg. Je kan de aankoop mee mogelijk maken door een gift over te maken op rekening van vzw Durme met de vermelding “Aankoop laatste perceel De Buylaers”. Bedragen vanaf € 40 zijn fiscaal aftrekbaar. En die rondleiding in De Buylaers heb je nog tegoed. Hou onze activiteitenkalender in de gaten.]