vrijwilligerswetOp vrijdag 20 juli keurde de ministerraad de nieuwe Vrijwilligerswet van minister van Sociale Zaken Maggie De Block en minister van Werk Kris Peeters goed. De ontelbare vrijwilligers in ons land, ook in de sociaal-culturele sector, krijgen daardoor een duidelijker statuut. De Federatie zet de belangrijkste veranderingen op een rij. Klik hier voor meer info!

AthElk jaar organiseren we een uitstap over de taalgrens. In Ath staat onder andere een uitgebreide stadswandeling en bezoek aan het museum van het Reuzenhuis op het programma. Klik hier voor meer info!

UNADJUSTEDNONRAW thumb 105fBeeldentuin Sculptour viert zijn 17de verjaardag. Gemotiveerd door het enthousiasme van de deelnemers aan vorige edities organiseerden wer er op vrijdag 24 augustus voor de derde keer een rondleiding.

De MaagdSamenwerken loont. Het Rodenbachfonds ging daarom samen met de bekendste Vlaams-Nederlandse middenveldorganisaties (Orde van den Prince, Marnixring, Davidsfonds, Vermeylenfonds, Willemsfonds, VL@S, VVA, stichting Willem de Zwijger, stichting NOB, VVB, VOS, Pro Flandria) in op de uitnodiging van het Algemeen-Nederlands Verbond en de Beweging Vlaanderen-Europa om een colloquium onder het thema ‘Samenwerken loont’ te organiseren.

TrainworldOntdek de spoorwegen van gisteren, vandaag en morgen! Klik hier voor meer info!