poster GDDO definitiefOp zaterdag 10 november organiseerden de vijf cultuurfondsen in Museum Dr. Guislain te Gent een boeiend totaalprogramma ter afsluiting van de herdenkingsperiode '14-'18. Lees op de website van Knack ons opiniestuk 'Hoe de geschiedenis zich herhaalt en waarom we ervan moeten leren'. Hierna een fotoverslag van de keuzesessies in de namiddag en de twee beklijvende voorstellingen 's avonds. 

De MaagdSamenwerken loont. Het Rodenbachfonds ging daarom samen met de bekendste Vlaams-Nederlandse middenveldorganisaties (Orde van den Prince, Marnixring, Davidsfonds, Vermeylenfonds, Willemsfonds, VL@S, VVA, stichting Willem de Zwijger, stichting NOB, VVB, VOS, Pro Flandria) in op de uitnodiging van het Algemeen-Nederlands Verbond en de Beweging Vlaanderen-Europa om een colloquium onder het thema ‘Samenwerken loont’ te organiseren.

begijnhof leuvenIn het werkjaar 2018-2019 organiseren Vl@s en Rodenbachfonds Vlaams-Brabant Seniorenacademies rond mythische vertellingen. Na Diest trekken we naar het Groot Begijnhof in Leuven. Klik hier voor meer info!

Trage6Elk jaar zetten duizenden wandelaars, fietsers en ruiters in heel Vlaanderen trage wegen in de kijker tijdens het campagneweekend 'Dag van de Trage Weg'. Ook afdelingen van het Rodenbachfonds, bijvoorbeeld Streekvereniging Zenne en Zoniën, organiseerden activiteiten. Een fotoverslag.

Ledendag 2018 009 websiteOp zaterdag 20 oktober trokken we ons in de voormiddag terug in het Keizershof Hotel en gingen we na wat onze dromen zijn voor het Rodenbachfonds. Na de broodjeslunch kon men Utopia bezoeken of deelnemen aan de Priester Daenswandeling. Tijdens de afsluitende receptie reikten we de interne 'Passie voor je buur(t)'-prijs uit.