Poperinge 022Op donderdag 30 maart trokken we naar de Westhoek. Lees hier de indruk van Veerle Vanden Auweele.

 

 

 

'Eindstation Poperinge', was het die dag voor enkelen onder de aanwezigen, maar voor velen het begin van een boeiende en stralende dag in de Westhoek. De gids stond ons op te wachten aan het station om vervolgens richting centrum (markt) te stappen.

De vernieuwde autovrije kern van Poperinge, met zijn 100-jarig stadhuis, kon ons zeker bekoren. Een kort bezoek aan de Dodencellen en oorlogsmonumenten bracht ons terug in de tijd van WOI.

We brachten een bezoek aan het Talbot House, dat in die tijd een toevluchtsoord was van plezier en vertier, maar ook rust en inkeer. Tijdens WOI bleef Poperinge immers onbezet gebied achter het front en werd de stad het favoriete ontspanningsoord voor Britse soldaten. In de mooie tuin dronken we 'English tea'. En enkelen onder ons kunnen weldra in de eigen tuin genieten van de (aangekochte) ‘Talbot Rose’.

We eindigden de dag bij etser Gilbert in zijn atelier. Boeiend om te weten te komen welk (lang) proces het is om tot een mooi kunstwerk te komen.

Aarzel niet om Poperinge te bezoeken, het is klein maar fijn en meer dan de moeite waard.

 

In het kader van ons project Geraakt door de oorlog organiseren we elk jaar twee uitstappen, die verbonden zijn met de herdenking van WOI. Na Poperinge staat in het najaar Edegem op het programma.

 

Poperinge 006

Poperinge 012

Poperinge 021

Poperinge 023

Poperinge 025